Je hoeft geen eetstoornis te hebben om bij ANBN terecht te kunnen!

Ben ik dan ook welkom als ik geen eetstoornis heb, of niet weet of ik wel echt een eetstoornis heb?
Of als ik niet alle signalen herken? Of als ik geen anorexia of boulimia heb? Of als ik een broer, vriend(in), ouder, partner, leraar,… ben?

Het antwoord is heel simpel: ja

Want eigenlijk is iedereen welkom bij ANBN!

Wanneer ben je welkom bij ANBN?

Voor jezelf

  • Als je merkt dat eten en gewicht een te belangrijke plaats in je leven inneemt. Dat kan ook zo zijn wanneer je eet omdat je lastige emoties hebt, of omdat je je leeg voelt vanbinnen. Of wanneer je op zich wel voldoende eet, maar vreemde eetgewoontes hebt (vb. eenzijdig eten of je eten kauwen en het nadien uitspuwen).
  • Als je twijfelt of je wel een eetstoornis hebt. Misschien herken je sommige signalen wel, en andere niet. Dat is helemaal oké. Je hoeft niet te wachten tot een probleem zo groot wordt dat het een stoornis wordt, vooraleer je hulp mag vragen!
  • Als je een eetstoornis zoals anorexiaboulimiaeetbuistoornis of een andere vorm hebt (gehad), of daarvan een aantal signalen ervan bij jezelf of een ander herkent.
  • Of je nu aan het herstellen bent, of een herval doormaakt of voor wil blijven, of je niet goed weet of je wel hulp wilt. We staan open om samen te verkennen waar jij nood aan hebt.

Voor een ander

  • Als je je zorgen maakt om iemand die (misschien) een eetstoornis heeft. Misschien weet je het zelf allemaal niet goed en wil je graag eens horen van anderen of je je terecht zorgen maakt. Misschien ben je vooral op zoek naar ondersteuning voor jezelf, omdat het behoorlijk wat van je kan vragen om je zorgen te maken om iemand die je graag hebt.

Voor informatie

  • Wanneer je een taak moet maken voor school of voor je opleiding. Lees zeker eerst verder op de website en kijk onze informatie voor leerlingen en studenten door. Zo ben je beter voorbereid om vragen te kunnen stellen aan onze vrijwilligers.