Chat2024-05-15T15:42:19+00:00

Welkom op de chat!

ANBN wil je graag aanmoedigen om jouw ervaringen te delen. Hier zijn enkele FAQ’s om je op weg te helpen met de chat.

Om toegang te krijgen tot de chat, blijf scrollen

Hoe werkt de chat?2023-06-03T15:09:04+00:00

Als je voor het eerst deelneemt aan de chat, maak je een profiel aan. Je kan hier je eigen naam of een nickname kiezen.
De volgende keer kan je met die naam en je paswoord inloggen. Klik onderaan op ‘toegang tot de chat’ en doorloop daar de stappen. Je komt dan in de chat terecht.

De chat duurt één uur en wordt begeleid door een vrijwilliger van ANBN. Je kan je kort even voorstellen en vragen stellen aan elkaar. Per chat laten we maximaal 7 deelnemers toe. We vragen om geen gewichten en kcal te vermelden, om elkaar niet te triggeren. Lees tenslotte nog even onze huisregels vooraleer je naar de chat gaat.

Wie begeleidt de chat?2023-06-03T14:59:04+00:00

De chat wordt begeleid door één van onze ervaringsdeskundige chat-vrijwilligers. De chat-moderatoren zorgen ervoor dat de chat goed verloopt, dat iedereen ruimte krijgt om iets in te brengen en dat de huisregels worden nageleefd.

De vrijwilligers die de chat begeleiden zijn geen professionele hulpverleners, maar spreken vanuit eigen ervaring. Ze overleggen regelmatig samen en scholen zich bij om de chat goed te kunnen begeleiden. Zij zijn echter geen experts. Daardoor kunnen ze niet altijd een antwoord geven op heel specifieke vragen. Ze denken wel graag met je mee en bieden een luisterend oor, erkenning en herkenning. Specifieke vragen kan je ook steeds stellen via het contactformulier.

Wat mag je van de chat verwachten?2023-06-03T14:45:28+00:00

Het doel van de chat is om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Je kan er terecht met je zorgen of vragen.
De chat is geen vervanging van therapie of medische opvolging, maar kan wel aanvullend zijn.

Ben je in crisis?
Overweeg dan dat je contact kan opnemen met mensen uit je eigen netwerk, met Tele-Onthaal (106) of met de Zelfmoordlijn (1813).

Is mijn informatie veilig?2023-10-21T13:01:34+00:00

We vinden vertrouwelijkheid erg belangrijk. Daarom kan je je met een anonieme naam aanmelden. De informatie die je deelt tijdens de chat is vertrouwelijk. Onze vrijwilligers kunnen niet ingrijpen in jouw leven en mogen geen informatie doorgeven aan derden.
Voor opleidingsdoeleinden van onze vrijwilligers is het wel mogelijk dat chat-transcripten bijgehouden worden tot het volgende opleidingsmoment. Nadien worden de transcripten gewist.

Kan ik ook individueel chatten?2023-10-21T13:14:40+00:00

De chatmomenten die hieronder staan vermeld, zijn groepschats. Dit wil zeggen dat er vaak meerdere mensen aanwezig zijn met wie je in gesprek kan gaan. Wil je graag een individueel chatgesprek met één van onze vrijwilligers? Dat kan door dit formulier in te vullen – je vraag wordt dan zo snel mogelijk door één van onze vrijwilligers beantwoord (houd ook je spamfolder in de gaten).

We hebben respect voor ieders verhaal en ervaringen. Daarom vragen we om triggers te vermijden.
Lees voor je de chat betreedt even onze huisregels.

Chatmomenten

Datum Thema
Elke zondag tussen 19u en 20u Iedereen welkom
Go to Top