Luister jij ook graag naar podcasts? We horen steeds vaker over podcasts: luisterfragmenten over thema’s die je informeren, entertainen of inspireren. Ze kunnen je ook helpen bij je herstel door nieuwe inzichten, inspirerende verhalen, ervaringen van anderen die je vertellen over hoe zij met bepaalde thema’s aan de slag gaan enz.

Wij verzamelden hier alvast een aantal boeiende Nederlandstalige podcasts:

  • ESpoir, de podcast van diëtisten Lotte en Fien, twee diëtisten met een specialisatie in eetstoornissen en die merken dat er een gemis is in de behandeling van eetstoornissen. Daarom willen ze extra ondersteuning geven, tonen hoe je geholpen kan worden, maar ook dat je niet alleen bent. Dit om het bespreekbaarder te maken, maar zeker ook om te zorgen dat je wat tips krijgt, hulp of weet hoe je er mee kan omgaan in je omgeving. Dus veel luisterplezier!
  • de BOOST! podcast van Celien, diëtiste met een duidelijke anti-dieet visie, en Gudrun, personal trainer en psycholoog met een self love missie, en samen zijn zij BOOST! ⚡In onze podcast bespreken we elke week al jouw vragen rond onze 3 pijlers voor longtime health and happiness: food, body en mind.
  • Intuïtief eten: in deze anti-dieet podcast serie gaan we in op alles wat te maken heeft met gewichtsinclusiviteit, anti-dieetbenaderingen zoals Intuïtief Eten, en body positivity.
  • Eet Gewoon, podcast van Stéphanie Vandeweyer en Bert Vandenberghe
  • Podcast PsyQ over onzichtbare eetstoornissen (17 minuten)
  • Evenwichtig eten is meer dan de voeding die je eet (Radio 1, Podcast ‘Lijf’, gesprek met An Vandeputte, coördinator Eetexpert.be)
  • Een eetstoornis gaat vooral niet over eten (DS, 18.02.2022)
    Sarah Vankersschaever kampeerde een week in het Centrum voor Eetstoornissen aan het UZ Gent en leerde dat er nog heel veel misvattingen bestaan over eetstoornissen. Samen met Valerie Verhulst wil ze die in deze podcast de wereld uit helpen.
  • Lianne Blacquiere: openhartig over eetstoornissen, zelfliefde en ‘een nieuw begin’

Ken jij zelf nog een podcast die jou heel erg heeft geholpen of geïnspireerd bij je herstel?
We proberen om er aandachtig voor te zijn dat podcasts op herstel gericht zijn (vb. dat er geen gewichten of kcal worden genoemd).
Mail ons op els@anbn.be, dan voegen we dit toe aan ons overzicht!