“Boeken lezen heeft mij op verschillende manieren geholpen. Het heeft me inzicht gegeven in de problemen die ik zelf had. Ik kreeg daardoor een taal om uit te leggen waar ik zelf zo mee in de knoop zat. Daarnaast was het soms ook gewoon ontspannend als ik even kon ontsnappen naar een andere wereld. Ik vind het best wel leuk om een roman over eetstoornissen te lezen omdat je even in de huid kruipt van de hoofdpersoon en veel punten herkent.”

In het Inloophuis kan je verschillende kasten vinden, vol met boeken over eetstoornissen en over thema’s die ermee verwant zijn. Misschien zoek je een informatief boek, of eerder een autobiografie? Zou een zelfhulpboek over piekeren, angst of zelfwaardering je kunnen helpen? Wil je weten hoe andere ouders of partners met eetstoornissen omgaan? Je vindt het allemaal in onze bibliotheek.

Een boek uitlenen?

Boeken kunnen worden uitgeleend in het Inloophuis (Leuven). Deze boeken mogen vier weken worden uitgeleend, en is gratis voor leden van ANBN. Ben je geen lid, dan kan je boeken uitlenen voor 1 euro per boek, voor vier weken.

Een overzicht van onze boeken vind je hier.
Van een aantal boeken werd er door onze vrijwilligers ook een recensie geschreven. Deze kan je hier lezen.

Ook in de deelwerking in Gent en Antwerpen zijn er een beperkt aantal boeken beschikbaar.