In het Inloophuis in Leuven vind je de hoofdzetel van ANBN: alle werkingen worden van hieruit gecoördineerd, telefoons en mails komen hier toe. Daarnaast vinden hier tal van activiteiten plaats: vrije inloopmomenten, gespreksgroepen en meer. We beschikken over een uitgebreide bibliotheek met boeken over eetstoornissen en aanverwante thema’s en kunnen gericht mee op zoek gaan naar een gepaste hulpverlener. Of je brengt je eigen haak- of knutselwerk mee en zet je er hier gewoon even bij … we passen ons graag aan, aan wat jij nodig hebt!


Activiteiten

Inloopmomenten
Tijdens onze wekelijkse inloopmomenten ben je, als persoon met een eetstoornis of een naaste ervan, van harte welkom om op verhaal te komen, je zorgen te delen, vragen te stellen of net even de rust op te zoeken. Je kan hier allerlei informatie raadplegen of luisteren naar de verhalen van anderen. Wij vinden het belangrijk om een veilige plek te creëren waar je jezelf mag zijn en waar we samen met jou kunnen zoeken naar wat ondersteunend en helpend kan zijn, vertrekkend vanuit wie jij bent en wat voor jou belangrijk of waardevol is.
Ook andere mensen die betrokken zijn bij eetstoornissen, kunnen tijdens deze momenten bij ons terecht.

Mail en telefoonpermanentie
Het Inloophuis is bereikbaar via mail en telefoon.

Praatgroep 30+
Elke eerste zaterdag van de maand organiseren Fabienne en Marina een praatgroep voor 30-plussers, waar ervaringen kunnen worden uitgewisseld en verhalen kunnen worden gedeeld.

Wegwijzers
Wegwijzers is een individueel traject voor mensen met een eetstoornis en hun naasten. Meer info vind je hier.

Naastenavonden
Af en toe worden er bijeenkomsten georganiseerd voor naasten. Deze data worden bekendgemaakt via de agenda en de nieuwsbrief.

 


Praktische info

Waar: Blijde Inkomststraat 113/0004, 3000 Leuven (gebouw achteraan parking)

Inloopmomenten
Wanneer
: elke woensdag en de derde zaterdag van de maand (14u-18u)
Wie: personen met een eetstoornis en hun naasten, andere betrokkenen
Kostprijs: gratis
Contactinfo@anbn.be
Tel. 016 89 89 89 (woensdag & zaterdag, 14u-18u)

30+ praatgroep (volzet)
Wanneer: elke eerste zaterdag van de maand (14u-17u)
Wie: personen met een eetstoornis, vanaf 30 jaar
Kostprijs: gratis voor leden, 5 euro voor niet-leden
Info en inschrijvenfabienne@anbn.be

Individueel traject Wegwijzers
Wanneer
: op onderling afgesproken momenten
Wie: personen met een eetstoornis, naasten
Kostprijs: 5 euro per gesprek voor leden
Info en aanmeldenjiska@anbn.be

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Policy.
I Accept


Wie zijn wij?

In het Inloophuis in Leuven zijn Els en Jiska (bijna) altijd aanwezig. Zij worden bijgestaan door andere vrijwilligers die tijdens vrije inloopmomenten, praatgroepen en andere activiteiten mee de werking ondersteunen.


Els 

Zo rond de eeuwwisseling (2000) begon ik als vrijwilliger bij ANBN, met het begeleiden van het online forum. Heel wat ervaringen en vooruitgang in mijn eigen herstelproces later, startte ik in 2007 als betaalde coördinator in het Inloophuis in Leuven. Het is zo boeiend om zowel met mensen met een eetstoornis, hun naasten als met onze vrijwilligers te mogen werken. Deze contacten inspireren en motiveren me om samen te blijven zoeken naar manieren om te informeren over eetstoornissen, om mensen op te leiden en te ondersteunen en om bruggen te bouwen naar goede zorg- en hulpverlening. In 2015 nam ik het mandaat op als voorzitter van ANBN. Vanuit die positie zet ik sterk in op samenwerking met andere organisaties, het uitbouwen van een stevig vrijwilligersnetwerk en het aankaarten van pijnpunten bij belangrijke actoren in de sector.

Contact: els@anbn.be


Jiska 

In 2015 startte ik als vrijwilliger bij ANBN, zelf toen nog herstellende van een eetstoornis. Naast het ondersteunen van de inloopmomenten legde ik mij kort nadien toe op individuele gesprekken en groepssessies en mocht ik de grote meerwaarde van deze contacten ervaren. Vrijwilliger zijn was een deel van mijn proces, wat ik op mijn beurt aan anderen door mocht geven … een boeiende en waardevolle ervaring!
Een tweetal jaar later en inmiddels zelf hersteld, begon ik aan de opleiding Toegepaste Psychologie en momenteel volg ik een 4-jarig postgraduaat om op die manier anderen nog beter te kunnen ondersteunen. In tussentijd blijf ik mij enhousiast inzetten tijdens inloopmomenten, groepssessies, individuele trajecten en andere activiteiten. In januari 2020 trad ik ook toe tot het Bestuur van ANBN en ondersteun ik mee de dagdagelijkse werking en vrijwilligers.

Contact: jiska@anbn.be


Andere vrijwilligers

Tijdens onze activiteiten kunnen we rekenen op de waardevolle steun en inzet van verschillende andere vrijwilligers. Zij hebben allemaal ervaring met eetstoornissen en kunnen van daaruit andere mensen helpen in hun eigen proces, naasten informatie en inzicht geven in de problematiek en op allerlei andere manieren ondersteunend werken.