In deelwerking Dilbeek kan je zowel als persoon met een eetstoornis, als als naaste terecht bij onze ervaringsdeskundige vrijwilligers. Ze staan voor je klaar om te luisteren en mee te denken over wat helpend kan zijn op weg naar herstel.


Activiteiten

Inloopmomenten
Elke eerste zondag van de maand organiseert deelwerking Dilbeek een open inloopmoment, waar iedereen welkom is. Je kan langskomen voor een babbel, om ervaringen te delen, vragen te stellen, …  De sfeer is heel gemoedelijk: je bent nergens toe verplicht en wat je deelt, bepaal je helemaal zelf.
Als je er nood aan hebt kan je ook kiezen voor een individueel gesprek met een vrijwilliger, dan nemen we de tijd om even apart te gaan zitten en naar je verhaal te luisteren.
Graag een seintje via mail als je komt, om zeker te zijn dat je niet voor een gesloten deur staat!

 


Praktische info

Inloopmomenten
Wanneer:
elke eerste zondag van de maand (10u-12u)
Wie: personen met een eetstoornis en hun naasten, andere betrokkenen
Kostprijs: gratis
Waar: Kasteel La Motte, Lumbeekstraat 20, 1700 Dilbeek
Contact: dilbeek@anbn.be


Wie zijn wij?

De inloopmomenten worden georganiseerd door een team van ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij wisselen elkaar af, zodat er steeds twee vrijwilligers aanwezig zijn om je te ontvangen.


Wim

Ik ben Wim, vader van 4 dochters, waarvan de oudste 7 jaar anorexia/boulemie heeft gehad. Ondertussen is ze hersteld, vandaar mijn engagement. Ik wil onze ervaringen graag inzetten om anderen te ondersteunen.

Contact: wim@anbn.be


Laura

Ik ben Laura, een levensgenieter en natuurliefhebber. Ik tracht iedere dag stil te staan bij alle aspecten waarvan ik kan genieten. Dat was ooit anders. Op mijn 17e ervaarde ik voor het eerst een eetproblematiek. Gedurende een periode van negen jaar passeerden ‘orthorexia’, ‘anorexia’ en ‘boulimie’ de revue.  Hoewel dit een zeer pittige periode in mijn leven is geweest kan ik hier, zoveel jaar later, met vreugde en waardering op terugkijken. Het is een waardevol proces geweest; ik ervaar inmiddels dagelijks veel vreugde en innerlijke vrijheid. Het voelt dan ook meer dan evident om deze vreugde, alsook een luisterend oor, te delen met anderen.