Loading Events
Event Series Event Series: Opleiding nieuwe vrijwilligers

Wij zoeken de beste soort mensen: vrijwilligers!

Vrijwilliger worden bij ANBN betekent deel worden van een fijn team geëngageerde mensen! Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw ervaringen in te zetten: door te schrijven, door te luisteren, door te vertellen, door mensen samen te brengen, door via praten of juist via doen mensen op weg te helpen,…

Op zaterdag 14 en 28 september ontmoeten we graag alle nieuwe (kandidaat-)vrijwilligers in het Inloophuis in Leuven! Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die eigen ervaringen wil inzetten als ANBN-vrijwilliger, ook als je nadien aan de slag gaat op één van de andere locaties in Vlaanderen (vb. Gent, Antwerpen, Dilbeek, Turnhout, Hasselt of online).

Tijdens de eerste opleidingsdag voor nieuwe vrijwilligers (en voor wie het nog niet goed weet) vertellen we je meer over onze visie en werking, hoe we denken over eetstoornissen en over herstel en wat je als vrijwilliger kan betekenen voor mensen die zich zorgen maken of die vragen hebben over eetstoornissen.

De tweede dag oefenen we op gespreksvaardigheden voor individuele en groepsgesprekken: hoe kan je vragen stellen, wat doe je bij bepaalde moeilijke situaties, hoe kan je mensen ondersteunen, hoe zet je daarbij jouw eigen ervaringen op een helpende manier in,…?

Heb jij ervaring met eetstoornissen, en wil je die ervaring inzetten om anderen te informeren, te ondersteunen, of op weg te zetten naar herstel?

Of ben je ouder, partner, broer/zus van iemand met een eetstoornis en wil jij jouw ervaringen inzetten om andere familieleden of naasten te informeren, samen te brengen en te ondersteunen?

Dan ben je van harte welkom voor deze opleiding!

Schrijf je in via een mail naar els@anbn.be en leg in een paar zinnen even uit wie je bent en waarom je je graag als vrijwilliger zou willen inzetten.

Zaterdag 14 september, 14u-17u: Inloophuis Leuven, introductie voor nieuwe vrijwilligers
Zaterdag 28 september, 14u-17u: Inloophuis Leuven, gesprekstechnieken voor nieuwe vrijwilligers