Loading Events

Evenement door partnerorganisatie Familieplatform

KOPP op stelten, what’s in a name?
KOPP-kinderen staan vaak figuurlijk op stelten: ze moeten al op jonge leeftijd volwassen worden, zich groter voelen en gedragen dan ze zijn.
Hun leven staat ook op stelten: de stabiliteit is zoek, ze wankelen of kunnen zelfs wel eens hard op hun gezicht gaan.
Wij willen KOPP-kinderen stevige stelten bieden: we willen hen ondersteunen en hun veerkracht versterken.

Al deze betekenissen, al deze aspecten van het leven van KOPP-kinderen komen aan bod in de online studievoormiddag op 8 juni. Er worden onder meer nieuwe onderzoeksresultaten, toffe methodieken om met kinderen aan de slag te gaan, en een getuigenis voorgesteld. Ook het boek ‘KOPP op stelten’ wordt hier uiteraard aan jullie voorgesteld. (Lees onder de afbeelding meer over het boek.)

PROGRAMMA

9u – 9u30           Voorstelling boek ‘KOPP op stelten’ – Katleen Hoing, mede-auteur (Familieplatform)
9u30 – 10u         Getuigenis ‘Als klein kind toch al groot moeten worden’ – ervaringsdeskundige Greet
10u – 10u45       Presentatie ‘Steltlopen door het KOPP landschap: een dag uit het leven van…’ – Sabine Vermeire (Interactie-Academie)
10u45 – 11u        pauze
11u – 11u45       Presentatie MARIO (Mood and Resilience in Offspring) – Ricki de Koning, Melany Horsfall en Evelien Groenen (Amsterdam UMC)
11u45 – 12u15    Protectieve factoren bij KOPP: een systematische review – Marieke Van Schoors (Familieplatform)

PRAKTISCH

  • Donderdagvoormiddag 8 juni 2023
    9u – 12u15
  • Prijs: 75 euro
    Leden van een familie-organisatie mogen deelnemen aan een voordeeltarief: 25 euro
  • Deze studiedag gaat online door. Je ontvangt enkele dagen op voorhand de deelname-link.
  • Heb je nog vragen? Info@familieplatform.be

Over het boek ‘KOPP op stelten’

Kinderen van ouders met psychische of afhankelijkheidsproblemen (KOPP- en KOAP-kinderen) vormen een vaak onzichtbare groep. Ook al is KOPP geen diagnose, toch zegt het iets over de moeilijke omstandigheden waarin deze kinderen soms opgroeien.
Met ‘KOPP op stelten’ schenkt Familieplatform hun de aandacht die ze verdienen en nodig hebben. Tegelijk belicht het boek de kwetsbare situatie van ouders, die soms hun laatste beetje energie in de strijd gooien om hun ouderrol te blijven opnemen terwijl ze te kampen hebben met psychische problemen.

‘KOPP op stelten’ bevat alle informatie, praktijktips en methodieken die je nodig hebt om de veerkracht van KOPP-kinderen te ondersteunen of versterken. Je leert bovendien oordeelvrij met hun ouders in gesprek te gaan over ouderschap.
Het is een verhaal van ondersteuning, openheid, samen zoeken, warme waakzaamheid, hoop en vooral veerkracht. Een onmisbare gids voor hulpverleners en iedereen die met KOPP-kinderen en/of ouders aan de slag gaat.

Momenteel kan je het boek bestellen met korting bij Owl Press: met de code ‘KOPP’ krijg je 10% korting én gratis verzending.

Tot op 8 juni? We kijken ernaar uit!

Het Familieplatform team