Loading Events

Lezing door Rita Maris
en boekvoorstelling ‘Thijs en Trees leren eten’, met Michel Wolfs

We heten je van harte welkom op deze primeur in Vlaanderen!

Een achtjarig jongetje dat alleen babyvoeding eet. Een tienjarig meisje dat nog nooit groenten of fruit heeft gegeten. Een zestienjarige puber die maar enkele hapjes per maaltijd eet. Een jonge vrouw die zo bang is om te stikken, dat zij alleen nog maar vloeibaar voedsel durft te eten. Zomaar enkele voorbeelden van mensen met de eetstoornis ARFID, een eetstoornis waarbij patiënten zó selectief en/of restrictief eten dat er lichamelijke en/of psychosociale problemen ontstaan.

ARFID staat voor: Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder (Vermijdende/Restrictieve Voedselinnamestoornis). Dat betekent dat er te weinig en/of zeer selectief wordt gegeten vanwege verminderde interesse in eten, overgevoeligheid voor de sensorische kenmerken van eten of vanwege zorgen over de (aversieve) gevolgen van het eten van bepaald voedsel.

De eetstoornis ARFID is nog bij veel mensen onbekend en onbegrepen, en daar willen we graag verandering in brengen! Daarom nodigen we ervaringsdeskundige ouder en auteur Rita Maris (van o.a. ARFID te lijf en Overleven met ARFID) en creatief eet- en speeltherapeut Michel Wolfs (o.a. van De Eetstudio en mede-auteur van ‘Thijs en Trees leren eten’) uit om ons er meer over te leren. Michel vertelt gepassioneerd over het begeleiden van kinderen met eetproblemen en hoe het boek ‘Thijs en Trees leren eten’ daarbij een kindvriendelijke hulpbron kan zijn.

Wil je er graag bij zijn?

Vul even ons online inschrijvingsformulier in, zodat we weten hoeveel mensen we ongeveer mogen verwachten:
https://forms.gle/mqugdVJyoqhKvHgu9