In de deelwerking Limburg ben je als persoon met een eetstoornis welkom tijdens de herstelgroep. Deelnemers kunnen elkaar tussen de bijeenkomsten door ondersteunen in de Whatsapp-groep die door ons wordt begeleid. Ook voor naasten organiseren we af en toe een ontmoetingsmoment.


Activiteiten

Herstelgroep
Onze maandelijkse herstelgroep gaat telkens door op de laatste zaterdag van de maand. Naargelang de wensen van de deelnemers, ontmoeten we elkaar in het lokaal van ZOPP of tijdens een wandeling in de natuur. We streven naar vaste groepen zodat we een gevoel van veiligheid kunnen creëren waarbij iedereen zich goed voelt om zichzelf te zijn, en zodat er een gevoel van verbinding kan ontstaan.
Tijdens de herstelgroepen komen er verschillende thema’s aan bod, in samenspraak met de deelnemers. Denk bijvoorbeeld aan zelfzorg, lichaamsbeeld, vrije tijd, relaties, toekomst, motivatie, maar ook de moeilijkheden rond eten mogen aan bod komen. Het contact met lotgenoten, mensen die als geen ander weten hoe moeilijk, maar waardevol herstel kan zijn, is enorm belangrijk. Het geeft een gevoel van niet alleen te zijn met je moeilijkheden. Ook zit iedereen in een andere fase van herstel en daar kan je heel veel steun uit halen. Zien dat andere mensen herstellen kan heel motiverend zijn en geeft hoop. Van lotgenoten krijg je veel (h)erkenning.
Naast onze groepswerking hebben we een WhatsApp-groep. Deze wordt gebruikt om met elkaar af te spreken, maar ook om elkaar tussen de groepsmomenten te steunen met berichtjes of motiverende quotes.
We hebben al gezien dat er mooie vriendschappen groeien tussen deelnemers, en hopen dat je je welkom voelt om eens te komen kennismaken.

Ontmoetingsmoment voor naasten
Om ook aan de vraag van naasten te kunnen voldoen, organiseren we twee keer per jaar een ontmoetingsmoment. Hier is er ruimte om vragen te stellen aan ervaringsdeskundigen en om andere naasten te ontmoeten. Wil je graag deelnemen, dan vragen we je om op voorhand in te schrijven zodat wij weten wie we mogen verwelkomen. De data vind je in onze agenda.

 


Praktische info

Herstelgroep
Wanneer
: elke laatste zaterdag van de maand (9u-11u)
Wie: personen met een eetstoornis
Kostprijs: gratis voor leden, 5 euro voor niet-leden
Waar: Cordacampus, Gebouw 1, Kempische Steenweg 311, 3500 Hasselt (ingang aan de zijkant van het gebouw, naast de brasserie)
Info en inschrijvenlimburg@anbn.be

Ontmoetingsmoment voor naasten
Wanneer
: zie agenda
Wie: naasten (ouders, partners, broers en zussen, …)
Kostprijs: gratis voor leden, 5 euro voor niet-leden
Waar: Cordacampus, Gebouw 1, Kempische Steenweg 311, 3500 Hasselt (ingang aan de zijkant van het gebouw, naast de brasserie)
Info en inschrijvenlimburg@anbn.be


Wie zijn wij?


Mireille

Mireille werkt als ervaringswerker bij het mobiel team van Noolim in Bree en werkt bij groepspraktijk Mensis en begeleidt daar mensen met een complexe band met eten. Haar vrije tijd besteedt ze aan haar paarden en haar gezin. Zij begeleidt mee de herstelgroepen.


Linda

Linda is opvoedster van beroep en haar hobby’s zijn lezen en wandelen. Zij begeleidt mee de herstelgroepen.


Cindy

Cindy helpt meedenken hoe we onze deelwerking kunnen verbeteren. Cindy volgt de studie gezinswetenschappen. Haar hobby’s zijn lezen, yoga en wandelen en ook haar gezin is heel belangrijk voor haar.


Bernadette

Bernadette is naast vrijwilliger voor de deelwerking Limburg ook penningmeester voor ANBN. Bernadette is onze logistieke kracht, zij zorgt er altijd voor dat we de sleutel hebben van onze ontmoetingsruimte bij ZOPP.